Bezárás

VI. Gödrei Fánksütő Verseny

Címkék: Hírek, események

Töpörtyű után jól esik egy finom fánk!

Hagyományteremtő, hatodik fánkmegmérettetésre várjuk csapatok (baráti társaságok, civil szervezetek, települések) jelentkezését – nevezési díj nincs.

Jelentkezési határidő: 2020. február 24. hétfő!

Jelentkezni a hazigazda@godre.hu e-mail címre küldött csapatnévvel lehet!

Kérjük a nevezési határidő pontos betartását!!

 

Fánk-vásár: a helyszínen lehetőség van a versenyzők által elkészített fánkok megvásárlására. A fánkok eladásából befolyt összeg felajánlható, mellyel a Gödrei Tündérkert Óvodát támogatjuk.

 

VI. Gödrei Fánksütő Verseny 3 

 

Gödre Község Önkormányzata 2020. február 29-én (szombaton) fánksütő versenyt szervez – VI. Gödrei Fánksütő Verseny - , melyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Két kategóriában lehet indulni: Hagyományos fánk és Modern fánk (minden, a hagyományostól eltérő fánk ide sorolandó).

Amit minden csapat számára biztosítunk:

- 1 kg liszt, tej, só, cukor, élesztő, zsír, szóda,
- csapatonként egy asztal (3-5 fős csapatok),
- szabad téren (sátorban) felállított tűzhely,
- minta leadásához sorszámozott, műanyag tányér

Minden egyéb eszközt a csapatoknak saját maguknak kell hozniuk (kelesztő edény, kés, kanál, sütőedény, fánkok díszítéséhez szükséges dolgok stb).

Az alapanyagok átvétele 14:00-tól lehetséges. A fánk tésztájának elkészítése a helyszínen történik. Tésztát, stb. előre elkészíteni TILOS!! A fánkok sütésére több gáztűzhelyt biztosítunk. A kisütött, versenyre szánt fánk leadása 17:00-ig lehetséges. Eredményhirdetés 17:30-18:00-tól.

Lehetőség van a kisütött fánkok értékesítésére. Természetesen, aki több fánkot szeretne készíteni, az hozhat magával plusz alapanyagot!
A fánkok eladásából befolyt összeg felajánlható, mellyel a Gödrei Tündérkert Óvodát támogatjuk.

Megkérlek benneteket, hogy legkésőbb február 24-ig jelezzétek, hogy hány csapattal és milyen kategóriában szeretnétek indulni a versenyen (csapatnevet feltétlenül mellékeljetek).

A versenyre biztosított alapanyagok (a tavalyihoz hasonlóan) az alábbi recept alapján kerülnek kiosztásra:

Borbás Marcsi szalagos fánk receptje
1 kg liszt
12 dkg margarin
10 dkg cukor
6 tojás sárgája
10 dkg élesztő
6-7 dl tej
csipet só

Értékelés:

Két csoportra bontottuk az értékelést.
1. csoportban az alábbiakat értékeljük, vesszük figyelembe:
- csapategység
- csapatmunka
- design / megjelenés
- fánk

2. csoportban az alábbiakat értékeljük, vesszük figyelembe:
- fánk kinézet
- fánk állag
- fánk íz

 

VI. Gödrei Fánksütő Verseny 2


Vissza az előző oldalra